Autobiografska knjiga „Apropo ničega“ Vudija Alena u svim knjižarama Srbije

Jedan od najproduktivnijih filmskih stvaralaca u Holivudu

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Jedan od najproduktivnijih filmskih stvaralaca u Holivudu


U iskrenoj, duhovitoj i na momente komičnoj autobiografiji „Apropo ničega“, koja je izazvala brojne kontroverze od momenta objavljivanja, slavni režiser, komičar, pisac i glumac Vudi Alen daje detaljan osvrt na svoj burni život, javlja izdavačka kuća “Laguna” iz Beograda.


Započevši priču od detinjstva u Bruklinu i pisanja za varijete i različite šou-programe u prvim danima televizije, kada je radio s velikanima komedije, Alen opisuje teške trenutke dok je nastupao kao stendap komičar pre nego što je stekao slavu i uspeh.


Jedinstvenim i dinamičnim stilom, on opisuje kako se otisnuo u svet filmskog stvaralaštva s komedijama poput „Uzmi novac i beži“ i dočarava celu svoju 60-godišnju, bogatu karijeru scenariste i režisera – od klasika „Eni Hol“, „Menhetn“ i „Hana i njene sestre“ do novijih filmova, među kojima je „Ponoć u Parizu“.


Veoma hiper produktivan filmski autor jedan je od retkih fenomena Holivuda, jer uspeva da snima po jedan dugometražni igrani film svake godine, što nije pošlo nijednom reditelju i scenaristi u ovoj industriji snova.


Alen otvoreno govori i o svojim brakovima, skandalima i optužbama kojima je bio izložen i koje se ponovo obrušavaju na njega, ljubavnim vezama i slavnim prijateljima, sviranju džeza, o svojim knjigama i pozorišnim komadima. Upoznajemo se sa njegovim demonima, greškama, uspesima i osobama koje je voleo, sa kojima je sarađivao i od kojih je učio.


Vudi Alen piše scenarija još od prvih dana televizije. Snima filmove decenijama. Napisao je mnoge knjige. Dobio je dva Oskara. Bio je i na stupcima žute i ozbiljne štampe jer je oženio pastorku, s kojom je sad već više od četvrt veka u braku. Bio je i na sudu zbog optužbi, ali je oslobođen na osnovu dokaza. Mirno je otrpeo ponovnu medijsku hajku i napisao sjajnu autobiografiju u kojoj objašnjava sve ono što ste hteli da znate o njemu a niste smeli da pitate”, istakao je urednik knjige Srđan Krstić.


Knjiga “Apropo ničega” je odgovor genija na sirove napade modernih pokreta i zapaljivih medija. Oni koji ga vole uživaće, oni koji sumnjaju mogu da čuju šta kaže i druga strana. Ovo je jedna od onih knjiga koje zaista vredi imati i pročitati“, zaključio je urednik Krstić.


ANNIE HALL, from left: Diane Keaton, Woody Allen, 1977
Veoma zabavan, krajnje iskren, živopisan, izvrstan autoportret čuvenog umetnika koga smatraju jednim od najvećih filmskih režisera našeg vremena.


Čuveni filmski reditelj i scenarista je i dramski pisac, igrale su se njegove drame i kod nas – “Pucnji iznad Brodveja” (Pozorište na Terazijama), “Smrt” (JDP), i druge, a takođe se bavi i džez muzikom.

U jednom periodu je bio planiran da gostuje sa svojim sastavoim kao jazz muzičar na festivalu Nišville u Nišu, ali do toga nije došlo.

Apropo ničega“ Vudija Alena u prodaji je od subote 18. septembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket