Artan Lili, Kralj Čačka, Obojeni program na festivalu “DEV9T” (15.07.-18.07.)

Alternativna rok scena u Staroj Ciglani

0
Reklama


Alternativna rok scena u Staroj Ciglani


 Muzički program na jedinstvenom festivalu “Dev9t” svoje drugo poglavlje na prostoru Stare Ciglane će realizovati od 15. do 18. jula koncertima pretežno alternativnih rok grupa i muzičara – Kralj Čačka, Obojeni program, Artan Lili i Svemirko, saopštila je koncertna agencija “Odličan hrčak”. 
 
     Prvi deo koncertnog programa održan je početkom jula kada su nastupili hard rok bend “Bjesovi”, altrnativni zvuk – “Kanda, Kodža i Neobjša”, “Repetitor”, “Popečitelji” i “Gazorpazorp”.

  “Provetravanje na Dev9t” naziv je koncertnog sadržaja od četvrtka do nedelje u Staroj ciglani u Beogradu sa aktuelnim i traženim muzičarima.
  Festival ima naziv “DEV9T”, jer su na ovoj smotri uvek predstavljene svih devet umetnosti.

Kralj Čačka će svirati 15. jula, sveže stigao sa proputovanja regionom gde je, pored Nine Bajsić, bio glavni protagonista predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“.
   Sa pozorišne scene stupiće na muzičku na radost mnogih ljubitelja koji su pratili njegove koncerte po Beogradu (Dom omladine, Beer fest) i po Srbiji na mnogim festivalima, a gosti ove noći Kralju Čačku će biti sastav “Horkestar”, alternativni hor.

 Kormilo preuzima naredno veče 16.07. Obojeni program, čija karijera traje duže od četiri decenije, tačnije 41 godinu, koju su obeležili novim albumom ,,2021=41”.
    Sa ovog vinilnog izdanja su odlučili da izdvoje pesmu ,,Kuda ovaj čovek ide kao putokaz za predstojeće nastupe koji ih očekuju, među kojima je bio i Exit, kao i sada na manifestaciji “Provetravanju na Dev9t”.
  Gosti Obojenog programa biće poznata grupa Supernaut. 
Čuveni elektro pop alternativni rok bend “Artan Lili” obećava da će 17. jula pored starih dobrih hitova pred publikom prvi put izvesti i neke nove pesme sa predstojećeg, trećeg studijskog albuma. Svakako ovaj vredni kvartet na čelu sa Romanom i Bojanom Slačalom nije gubio vreme tokom pandemije, stvarali su upravo te nove numere da bi kompletirali materijal.
Pet pesama smo čuli pre pandemije (decembar 2019), i čekamo još 5 budućih hitova od ovih prvih laureata nagrade „Milan Mladenović“ od istoimene Zadužbine.
   Jedan od najboljih koncertnih bendova koji je redovno rasprodao po dva nastupa u nizu u klubovima Fest, Elektropionir ili Subbeerni centar, sada svira na otvorenom, kao što su dominirali na manifestacijama Beer Garden ili Beer fest. Njihovi gosti biće grupa Savana.

Za sam kraj je ostavljen pop bend “Svemirko”, iako njegova muzika i nije pop u klasičnom smislu, ali zato postavlja trendove i pomera granice novog izraza.
    Ključna osoba, glavni i kreativan um benda jeste lider sastava – Marko Vuković.
Novi, treći Svemirkov studijski album „Skalamerija“ završni je deo trilogije, koju su činila prethodna dva „Tunguzija“ i „Vanilija“.
  Drugačiji, veštiji, progresivniji dostojan je završetak ove trilogije epskih proporcija.


 Program:

15. jul: KRALJ ČAČKA (gosti: HORKESTAR)
16. jul: OBOJENI PROGRAM (gosti: SUPERNAUT)
17. jul: ARTAN LILI (gosti: SAVANA)
18. jul: SVEMIRKO

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here