Arsenal fest, prvo veče (Vol. 1): „Buč Kesidi“ otvorio 12. izdanje festivala u Kragujevcu !

0
Reklama

KRAGUJEVAC, 01. jula – Popularni elektro pop bend – duo “Buč Kesidi” sinoć (petak, 30.06.)  je svojim žestokim koncertom otvorio 12. izdanje rok festivala „Arsenal fest“ u Kragujevcu na Glavnoj bini (Main Stage). 

Nakon njih su nastupili Stefan Milenković i Dr Nele Karajlić sa spektaklom “Rock El Clasico”, kao i istaknuti rok sastav “Negative”.

 

Levoruki indi rok-elektro-disko duo iz Pančeva, “Buč Kesidi” čine Luka Racić (gitara i vokal) i Zoran Zarubica (bubnjevi i vokal). 

 

Dobro veče, mi smo bend „Buč Kesidi“ i mi smo iz Pančeva“, kratko su se predstavili momci ovog veoma traženog tandema i zasvirali hit „Euforija„, te odmah napravili pometnju i potres, kao i samu – euforiju u publici.  

Izašli su na binu tačno u minut i sekund kako su i najavljeni, u 21.00h, tako da je sama organizacija festivala bila zaista besprekorna.

 

„Dugo nismo bili kod vas u Kragujevcu. Hvala vam što ste došli ovako rano“, sa osmehom je rekao Zoran, aludirajući da 21 sat nije vreme za omladinu kada počinju koncerti.  

Njihova ciljna grupa je i bila na ovom 50-minutnom nastupu – tinejdžeri, prevashodno pripadnice lepšeg pola ili mladi parovi, koji su uživali u svakoj pesmi sa set liste kao u sledećoj – „Laž“.  

Live production

„Da li može jedna numera za đuskanje a da se ne zove – đuskanje? Hajde da vidimo kukove, da se mrdaju, vi u prvim redovima, siguran sam da svi imate dovoljno prostora“, Luka je skoro sve vreme animirao njihove fanove i onda su pružili na repertoaru numere koje nose nazive prema danima u sedmici, odnosno vikend – „Subota“ i „Nedelja ujutru„, što je izazvalo novi talas oduševljenja mase. 

 

„Nismo prvi put ovde, a da sviramo tada omogućio nam je superheroj Mikica koji vam je ovde naslikan na zidu. Pohvalio nam je sledeću pesmu, rekao je „dobra vam je ona – aparat“, Zarubica je posvetio emotivne reči preminulom muzičaru Mikici Zdravkoviću, jednom od ključnih ljudi, osnivača Arsenal festa i muzičara – basistu iz pank rok bendova „Čovek bez sluha“ i „Vesele osamdesete“. 

 

Zdravković je na žalost preminuo krajem 2020. godine od posledice korona virusa, a „Buč Kesidi“ mu je posvetio hit „Kafe aparat“. 

 

„Da li smo otvorili Arsenal fest kako dolikuje?“, vokal Zoran Zarubica za bubnjem imao je želju i potrebu da stalno proverava puls publike, da se uveri da su fanovi zadovoljni u potpunosti. 

 

Niz razigranih i dinamičnih numera se nastavio sa naslovima „Kasno je“ i posebno „Tiho“, i time je novi serijal oduševljenja nastao i pokrenut u prvim redovima.  


 Nezavisni rok-elektro-disko duo “Buč Kesidi”, nazvan prema čuvenom vestern filmu (“Buč Kesidi i Sandens Kid”) i ozloglašenom pljačkašu banaka na Divljem Zapadu, osnovan je 2014. godine i nakon tri singla, objavili su debi album „Posesivno-ospulsivni hospul“ (2016) sa kojeg su predstavili pesme ove noći.

 

Za sam kraj su ostavili ubedljivo najveće hitove sa donekle bliskom tematikom – „Nema ljubavi u klubu“ i “Đuskanje ne pomaže”, izuzetni aduti sa drugog albuma „Euforija“ (2019), sjajno prihvaćeni od publike i kritike.

 

Nekoliko hiljada mladih u publici su želeli još pesama, očekivali su barem jedan bis, ali to se nije desilo, već spektakl u vidu velikog broja konfeta bio je zavrssnica vizuelno atraktivnog koncerta. 

Pored mnogih festivalskih nastupa, momci iz benda “Buč Kesidi” su kao regionalna atrakcija, rasprodali samostalne koncerte u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, uz nezaboravan niz od čak pet prepunih koncerata u Zagrebu (2021) – dvorište Akademije likovnih umjetnosti.

 

Poslednji veliki koncert ovi talentovani Pančevci su imali u prestonici krajem avgusta 2021. na Platou kod Pobednika na Kalemegdanu, a pre toga su krajem 2019. dve noći zaredom rasprodali koncerte u Domu omladine Beograda (sala “Amerikana”).
Trenutno snimaju treći studijski album, koji će objaviti do kraja godine.

 


Muzički rok festival “Arsenal fest” u 12. izdanju  u Kragujevcu trajaće tri dana, odnosno do 3. jula ujutru, a vodeće zvezde biće inostrane slavne grupe “Placebo” i “Thievery Corporation”.

 

Arsenal fest se održava tradicionalno već 12 uspešnih godina, i jedino 2020. je morao da bude održan online, odnosno grupe su svirale bez publike, usled korona virusa.

 

Predviđeno je da Arsenal 2022 okupi više od 50 domaćih i stranih izvođača, dok je očekivan broj posetilaca tokom tri dana više od 40.000.

 

Festival se odvija u istorijskom kompleksu ”Kneževog Arsenala” i sastoji se od tri celine:
Main Stage, Garden Stage i Explosive Stage.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here