Arsenal fest ipak ostaje u Kragujevcu, potpisan sporazum o daljoj saradnji !

0
Reklama

Gradonačelnik Kagujevca Nikola Dašić i zastupnik Udruženja Arsenal fest Zoran Vulović, potpisaće u ponedeljak, danas sporazum o saradnji čime će potvrditi da će se muzički festival Arsenal fest i dalje održavati isključivo i samo na teritoriji Grada Kragujevca.

Sporazumom će biti definisano da upotreba reči “arsenal” ne može biti deo naziva nijednog drugog projekta ili brenda koji se organizuje ili sprovodi van teritorije grada Kragujevca jer je i sam naziv prepoznatljivog brenda Arsenal fest nastao iz imena kragujevačkog kulturno-istorijskog lokaliteta Knežev arsenal.

Arsenal fest, koji se tradicionalno od 2011. godine održava na Kneževom arsenalu, jedinstvenom ambijentalnom kompleksu u Srbiji i Evropi, postao je neizostavni deo kulturnog miljea Grada, po kome se Kragujevac prepoznaje na kulturnoj mapi naše zemlje, a van nje i kao festivalski grad.

Laki Lazarević

Kao muzički događaj koji se mora posetiti, Arsenal fest je svoj jedinstveni ugled i status među ostalim festivalima izgradio, okupljajući iz godine u godine pažljivo birane izvođače iz Srbije, zemalja regiona i sveta. Autentičan kulturno istorijski ambijent u kome se održava, izvođači određenih muzičkih pravaca i publika koja ga posećuje učinili su da Arsenal fest postane brend i deo kulturnog identiteta grada Kragujevca, prenosi https://www.pressek.rs/

Arsenal fest je aktivan član evropske asocijacije festivala Yourope a zbog važnosti i uticaja na kulturni život Kragujevca, festival je 2020. godine proglašen manifestacijom od javnog značaja.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here