Argentinski tango & samba 24. avgusta u Gvarnerijusu: Ljubica Damčević i Augustin Luna

0
ReklamaAvgust – mesec Argentine u Gvarnerijusu!

Koncert

ARGENTINSKI TANGO & SAMBA

AUGUSTIN LUNA, gitara (Argentina)

LJUBICA DAMČEVIĆ, glas

Program: A. Ramirez, S. Iselja, V. Para, A. Luna, Lj. Damčević, L. Tobaldi, V. Espozito, P. Kasteljanos, H. Salgan, H. Gutjerez, A. Troilo, K. Gardel, A. Pjacola

Četvrtak, 24. avgust 2023. godine u 20 časova

Cena karte: 500 dinara
Informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368Avgust je mesec u znaku Argentine u beogradskoj Ustanovi kulture „Gvarnerijus“, osnivača violiniste Jovana Kolundžije, gde će 24. avgusta biti održan koncert „Argentinski tango & samba“ u izvodjenju Ljubice Damčević i Agustina Lune.

Na repertoaru su kompozicije sledećih autora: A. Ramirez, S. Iselja, V. Para, A. Luna, Lj. Damčević, L. Tobaldi, V. Espozito, P. Kasteljanos, H. Salgan, H. Gutjerez, A. Troilo, K. Gardel, A. Pjacola.

Nakon rasprodatih uspešnih koncerata i velikog interesovanja publike za sastav „Tango Džez kvartet“ 10. i 18. avgusta (drugi put kao gost im je bio „Beogradski orkestar mladih“), posetioce Gvarnerijusa očekuje novi koncert srpsko – argentinske saradnje.


Augustin Luna i Ljubica Damčević – foto promo Gvarnerijus

Projekat “Argentinski tango i samba” pevačice Ljubice Damčević i jednog od najtalentovanijih argentinskih gitarista današnjice Agustina Lune očekuje publiku u četvrtak.

Na programu će se naći muzika ove divne zemlje – argentinska samba i dela tradicionalnog tanga,onda „ tango nueva“ (novi tango) koji je osmislio argentinski kompozitor Astor Pjacola, kao i kompozicije savremenih autora.

Agustin Luna svojim sviranjem dopire do same duše svakog slušaoca. Tokom svoje karijere sarađivao je sa mnogim važnim umetnicima kao što su – Marcelo Iglesias, Julio Azcano, Silvia Castro, Edoardo, Catamario, Juan Falu.

Značajne uspehe postigao je na turnejama po Španiji, Italiji, SAD, Brazilu, Urugvaju, a posebno se izdvajaju nastupi na festivalima „Guitars of the world“ i „Baradero festival“.

Zajedno sa bandoneonistom i pevačem Luciano Tobaldijem nastupa u duo sastavu „Luna – Tobaldi“.LJUBICA DAMČEVIĆ


Ovom prilikom nastupiće sa srpskom koleginicom Ljubicom Damčević koja se od svoje trinaeste godine bavi tango muzikom i plesom prvo u orkestru „Tango Juventud“ pod vođstvom Aleksandra Nikolića (Beltango kvintet), a od 2013. godine u kvintetu „Tanguango“ u kojem deluje višestruko kao prava svestrana umetnica – violinistkinja, pevačica, kompozitorka, aranžerka i tekstopisac.

Sarađivala je sa istaknutim i priznatim umetnicima tango scene među kojima se izdvajaju Đakomo Mediči, Lusijano Tobaldi, Leonel Kapitano.

Godine 2021. ostvarila je glavnu ulogu u tango opereti „Maria de Buenos Aires“ Astora Pjacole.
Ljubica Damčević je rođena 1991. godine u Beogradu gde je završila Niže i srednje muzičko obrazovanje u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“.

Takodje, završila je master studije na Fakultetu muzičke umetnosti i nastupala je u značajnim salama Beograda kao što su: Kolarčeva zadužbina, galerije SANU i Artget, JDP, Ruski dom.

 Sarađivala je sa brojnim violinistima i pedagozima među – Dejan Mihailović, Vesna Stanković, Minčo Minčev, Dejan Bogdanović, Gordan Nikolić, Dejvid Takeno i Stefan Milenković. Dobitnica je mnogih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Veliko interesovanje za tango muziku  razvijala je kroz rad u kvintetu „Tanguango”, a sa pijanistkinjom Katarinom Ranković, komponuje i izvodi autorsku muziku od 2011. godine.


Ivan Makragić
TANJUG / Music Pocket
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here