„Arctic Monkeys“-i zabeležili prvi bilion!

„Arctic Monkeys" je sastav koji ima razloga za slavlje zbog svog prvog bilionskog pregleda neke njihove pesme.

Đorđe Vesković
Rođen divnog septembarskog dana 1995. godine u Sremskoj Mitrovici, u svet novinarstva sam ušao profesionalno sasvim slučajno, kao saradnik specijalizovanog sajta "Evrovizija.rs".

podeli

popularno

Kultni šefildski garažni rok sastav nove generacije „Arctic Monkeys“ se pridružio svojim kolegama iz bendova „Queen“ i „Coldplay“ tako što je jedan njihov hit zabeležio bilionske preglede na Jutjubu.

Naime, pesma Do I Wanna Know, čiji je oficijelni artwork video na Jutjub plasiran 19. juna 2013. godine, došla je na listu preko 200 videa koji su ostvarili bilionske preglede na ovoj video-platformi. Sa preko jednog bilionskog pregleda, ova pesma je postala prvi njihov najgledaniji video-klip, a drugi najgledaniji je pesma R U Mine sa 246 miliona pregleda.

Kada je ovaj hit objavljen, dogurao je najviše do 11. mesta na britanskoj top-listi singlova, zabeležio je 1,74 miliona strimova i dostigao je dupli platinasti tiraž u Ujedinjenom Kraljevstvu.Na listu 100 najgledanijih muzičkih video-klipova su ušli oni koji imaju više od 2,3 miliona pregleda na Jutjubu. Međutim, nisu mnogi britanski bendovi dostigli tu famoznu desetocifrenu brojku – pre popularnih „Arktičkih majmuna“, do biliona su stigli i članovi „Kvina“ sa legendarnom „Boemskom rapsodijom“, kao i društvo iz sastava „Coldplay“ sa hitovima Hymn for the weekend, Paradise i Adventures of a lifetime.

Takođe, članovi „Arctic Monkeys“-a su jedni od 11 izvođača čiji su albumi bili najprodavaniji na oficijelnoj listi albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Koncert EVA BRAUN 14. februara 2022. u 21:00 // Dom omladine Beograda

Dom omladine predstavlja koncert jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina!Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi...
Reklama
musicpocket