Aquarius records sa ponosom objavljuje izlazak četvrtog albuma grupe Mayales

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Krajem februara 2021.godine Mayales je objavio završetak dugogodišnjeg rada na novom albumu te objavio njegovo ime, Domovina.
Poslednje dve godine, iz autorske radionice Petar Beluhan – Vlado Mirčeta – Luka Geček, počele su stizati najave novog albuma. Radilo se o pesmama Dupli svijet i posebno uspešna Još jedan krug.
Danas vam sa predstavljamo svih 12 novih pesama kojima su se Mayalesi filigranski bavili poslednjih godina pod budnim uhom Pavla Miholjevića i Jure Ferine, producentskog para sa kojima nastavljaju saradnju započetu na Simbolu za sunce.

Od izlaska poslednjeg albuma, Simbol za sunce (2017), ova jedinstvena muyi;ka institucija fanatično je predstavljala svoju mnogoljudnu koncertnu inkarnaciju odnosno pesme koje su neupitno obogatile domaću kulturnu baštinu, baš kao što su i širile okvire čak nekoliko muzičkih žanrova poslednje gotovo tri decenije postojanja.  

 
Uvek u nekom svom filmu, u svom tempu, Mayalesi su vozili van trendova, posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj muzičkoj igri i eksperimentisanju. Preslušavanjem Domovine jasno je da Mayalesi nastavljaju jahati u svojim epskim prostranstvima, u atmosferama koje mirišu na vremena kada su se albumi slušali u jednom dahu, od početka do kraja. 
I ovaj album nosi neku svoju intrigu, zagonetan koncept isprepleten kroz stotine muzičkih slojeva, provučen kroz čarobne melodije i otpevan kroz lucidne tekstove koji zovu slušaoca da sedne i prepusti se otkrivanju domovine iz zaigranih glava Mayalesovih autora.  

I na ovom albumu nastavlja se dobra navika saradnje sa različitim umetnicima – sa dugogodišnjom saradnicom benda Ivanom Starčević, novom zvezdom scene Mary May, odnosno duet koji je vođa benda, autor i pevač Petar Beluhan, realizovao sa Aljošom Šerićem.  
Ovaj put Mayalesi su na izradi svog vizuelnog identiteta sarađivali sa fantastičnim mladim umetnikom Vicom Tomasović.
Sam izlazak albuma pratiće dva video spota, šestominutni video za pesmu Divlje pastrve snimljen je jednog neverovatnog dana na bajkovitim planinama Žumberka, a već sledeći petak, 30. aprila Mayales će predstaviti video za pesmu Adio galioti.

Pogledajte spot za pesmu “Divlje pastrve”

Kao i predhodne albume kritika je “Domovinu” dočkala sa rečima hvale, a album je po samom svom izlasku proglašen ozbiljnim kandidatom za album godine.

 
Album je od danas dostupan na svim digitalnim servisima a uskoro i u svim bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama kao i na www.menart.rs online šopu.

IzvorPress
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket