APRILSKO IZDANJE SERIJALA “KONCERTI U GALERIJI”

Tri koncerta u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

EOGRAD, 1. april:  Tri koncerta klasične muzike biće održana tokom aprila u okviru ciklusa Koncerti u Galerijirazličitih zanimljivihkoncepcija u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, sa početkom u 20 časova. 

Prvi ponedeljak u aprilu je prilika da ugostimo mlade muzičarke, članice dua BLISSviolinistkinju Bojanu Đolović i pijanistkinju Milicu Predolac. Trenutno završavaju specijalističke studije kamerne muzike na Akademiji Scuola di Musica di Fiesole u Firenci, koja je u fokusu njihovog profesionalnog rada. Ansambl BLISS je i pokretač festivala kamerne muzike koji je prvi put održan u Nišu, a onda i u Gornjem Milanovcu.

U Beogradu će izvesti program koji čine dela Arva Perta, Peterisa Vasksa i Maksa Rihtera. Odabrale su kamernu muziku koju odlikuje jasnoća izraza, jednostavnost i prijemčivost, ali koja od izvođača zahteva izuzetnu osetljivost i ekspresivnost, a od slušaoca punu koncentraciju i otvorenost. 

Sledećeg ponedeljka, 12. aprila, multimedijalna autorka i pijanistkinja Maja Grinal, predstaviće svoj projekat Survivers u kome se bavi problemima deteta u disfunkcionalnoj porodici, njegovim herojskim preživljavanjem i transformacijom iskustva od sputanosti do slobode. Muzičku osnovu za ovu dramu čine dela Dmitrija Šostakoviča (tri segmenta iz opera Ledi Magbet Mcenskog okruga u aranžmanu za klavir, K. Maganini), kao i dve autorske kompozicije Maje Grinalt i Dejana Škopelje.
 Saradnici na ovom projektu su Spomenka Milić, Dejan Škopelja, Biljana Milin i Ljiljana Jakšić.

  Poslednji koncert zakazan je za ponedeljak 26. april i prilika je da se proslavi jubilej 20 godina od prvog koncerta pod nazivom “Odabrani za odabrane” koji je održan 10. februara 2001. u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.
  Kao mala institucija Odabrani su uspeli da se održe i aktivno funkcionišu već 20 godina. Pod ovim imenom je nastupilo preko 100 mladih muzičara – pijanista, solo pevača, gudača. Osnivač i selektor programa Odabranih je pijanista, samostalni umetnički saradnik na Katedri za solo pevanje FMU, Vladimir Stojnić.


Važan podsetnik i napomena:
 Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa Covid-19,  a broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen.
  Zato je obavezno da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058.
 Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.
  Početak svakog koncerata zakazan je za 20 časova. 

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Otvaranjem ulice kultnog filma „Lepota poroka“ završen prvi festival svesnosti i intimnosti na Adi Bojani

Otvarajem ulice „Ljepote poroka“ u samom srcu Ade Bojane, zatvoren je ADA Divine Awakening, prvi festival svesnosti i intimnosti...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket