“Antitalenti” Radivoja Raše Bukvića na koprodukcionom marketu u Sofiji

Debitantski scenaristički i rediteljski projekat slavnog glumca

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoDebitantski scenaristički i rediteljski projekat slavnog glumca


SOFIJA, 10. marta: Projekat  dugometražnog igranog filma ,,Antitalenti’’ prema scenariju i režiji poznatog glumca Radivoja Raše Bukvića, odabran je među 13 naslova u kategoriji ,,Plus Minus One’’ koprodukcionog marketa “Sofia Meetings” u okviru 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.

     
Proslavljeni glumac sa karijerom u Francuskoj i delimično u Americi, ovim filmom će debitovati kao režiser i scenarista, a predstavljanje projekta će se odigrati u onlajn izdanju od 17. do 24. marta.

  Sadržaj scenarija za budući film “Antitalenti” odigrava se 1993. u Somboru, u Saveznoj Republici Jugoslaviji kao drama o odrastanju i sazrevanuju sa elementima mjuzikla, nadahnuta istinitim događajem koji se desio te godine. 

To je filmska priča o matematičkom geniju, stidljivom 14-godišnjem dečaku koji se u sam početak ratova devedesetih uključuje u trgovinu oružjem, ne bi li kupio bas gitaru, u nadi da će se u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi kao u muzičara školskog benda. 
Projekat je do sada podržan od strane grada Sombora, kao i na konkursima Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija 2018. i razvoj projekta 2020. godine. 

Producent filma je Jovana Jovičić, koscenaristi su Vuk Ršumović i Igor Latinović, a realizacija nastaje u okviru mlade producentske kuće “Prikaz Film”.
   
Novi film će biti koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Mađarske.

Radivoje Bukvić, inače rodom iz Sombora, gde je smeštena radnja njegovog filma prvenca, već čitavu deceniju ima zapaženu karijeru u francuskim i američkim filmovima (Taken, Umri muški 5, Transporter), a u poslednjem periodu je dosta prisutan i u srpskim projektima.
Snimio je film “Ključ” krajem 2019. godine, ali se premijera i dalje očekuje. A onda je sve više angažovan za mali ekran.

  Tako je ponovo osvojio publiku u “Vojnoj akademiji” – sezona 4, kao i krimi seriji “Besa”, čija se druga sezona uveliko snima, a on je angažovan takođe na filmu i TV seriji “Trag divljači” Nenada Pavlovića, koji trenutno snima u Nišu.
Tu su mu partneri Predrag Miki Manojlović, Uliks Fehmiu, Nada Šargin, Srđan Žika Todorović, Milena Pavlović.

Osim toga, Bukvić je bio zapažen i u sitkomu “Slučaj porodice Bošković”, čiji ga nastavak snimanja očekuje uskoro, da se snimi planiranih čak 80 epizoda.Scenografska skica Milenka Jeremića

  

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket