Anne-Britt vs Bjesomar / THE PASSENGER (Iggy Pop cover) bjesomar Audio 2009 + video 2021.

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

U početku elektro fjužn, techno/dance transcendentalna  kalambura opiljaka i vokalno gitarskih odbljesaka, vokalnih ponavljanja i konektovanja- može se jasno i precizno utvrditi da bi se uz osmehe i jauke, nadsmevanja nalik besomučnom ludilu na momente,  na Iggy Pop songu akustično nadovezala u svega dve minute i dvadeset i jednoj sekundi trajanja ove zvučno vokalno i video/likovno brutalne pustolovine, puta, putešestvije, a ponajviše – TRIPA!

Iggy Pop je legenda, i Zoran Marinković BJESOMAR je legenda, a i Anna Britt ide tim stazama , pločnicima dobrote koje vode do pakla kao i ova konfuzija od milošte THE PASSENGER (Iggy Pop cover) koju nam je ova opasna i opaka, bespoštedna ,  a umetnička trojka iznela pred sebe da ih čujemo vidimo i doživimo!

Oni, njih troje, to jesu dobro uradili svako u svom segmentu delovanja- i to jeste KVALITET PLUS koji se mora naznačitii podcrtati! Bilo da se bavite andergraundom ili mejnstrimom!

Bjesomar je poznat po mnogobrojnim saradnjama sa drugim umetnicima raznorodnih umetničkikih grana. Ovo nije prvi put da sarađuje sa Anne-Britt. Uspešno, naravno!

Anne-Britt Ravnå: vokal; Zoran Marinković: audio i video koncept, usnimavanja, semplovi, aranžman, mix; Valentina Nađ – kamera;

Originalni izvođač – Iggy Pop; Tekst – Iggy Pop; Muzika – Ricky Gardiner i Zoran Marinković;

Obrada pesme “The Passenger” deo je zajedničkog muzičkog projekta Zorana Marinkovića, srpskog multimedijalnog umetnika i norveške slikarke Anne-Britt Ravnå. Petog oktobra 2009. godine Zoran Marinković je u svom kućnom studiju u Gornjem Milanovcu snimio većinu audio materijala koji je uobličio u “The Beast Of”, album sa 11 obrada velikih rok pesama sa engleskog govornog područja.

Krajem marta 2021. u Gornjem Milanovcu Zoran je montirao video. Početne scene vožnje automobilom snimila je Valentina Nađ, 20. marta 2021. u tunelu “Brančić” na autoputu “Miloš Veliki”.

Fotografije na kojoj su Anne-Britt i Zoran Marinković, snimili su 6. oktobra 2009. Valentina i Zoran u manastiru Crna reka i na negde na putu između Novog Pazara i manastira.

Video materijal sa Igi Popom je iz 22. epizode druge sezone dokumentarnog serijala “Behind the Music”, scenariste i autora Gay Rosenthal-a, tj. iz VHS presnimka ovog dokumentarca sa neke norveške televizije.

Ko voli drugačije- eto sreće i poslastice! Prijatno!

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Reklama

Aktuelno

Rodžer Voters demantuje da je otkazao koncerte u Poljskoj: Podržavam mir, a ne nuklearni rat

Suosnivač Pink Flojda Rodžer Voters demantovao je pisanje pojedinih medija u Poljskoj i Velikoj Britaniji u vezi sa tim da je...
Reklama
musicpocket