Animirani serijal “Puffins Impossible” premijerno 23. septembra u Novom Sadu  

Konačno javno prikazivanje atraktivnog projekta za najmladje

0
Reklama


Konačno javno prikazivanje atraktivnog projekta za najmladje

NOVI SAD, 15. septembra  – Animirana ostvarenja iz Srbije za globalno tržište “Puffins Impossible” i “Prince of the Seas” prvi put će biti ekskluzivno prikazani pred domaćom publikom 23. i 24. septembra na prvom Novi Sad Film festivalu, saopštili su iz produkcije. Serijali će biti predstavljeni kao projekat umetnika iz lokalnih studija za animaciju, produciran za svetsku distribuciju, na specijalnim projekcijama u okviru revijalnog programa prvog izdanja Novi Sad Film festivala u bioskopu Arena Cineplex.Nakon projekcija, publika će imati priliku da na licu mesta razgovara sa autorskim ekipama iz italijanske kuće „ILBE Studios“, koja je godinama prisutna u Srbiji, sa kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu i zapošljava srpske umetnike animacije.  

Projekcije su besplatne, a zbog ograničenog broja mesta neophodno je prijaviti se na e-mail info@nsff.rs.

Novi Sad Film festival će biti održan od 22. do 24. septembra na više lokacija u ovom gradu.


 Prvi dugometražni animirani dokumentarni film “Prince of the Seas” biće prikazan na specijalnoj festivalskoj projekciji 23. septembra u 18 časova.
Film je realizovan u lokalnim studijima za animaciju ILBE Studios i Furuna Crafts, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.


Ovaj animirani dokumentarac će povesti publiku na putovanje kroz sećanja princa Alberta I, najvećeg reformatora Monaka, od perioda u španskoj kraljevskoj mornarici do oplovljavanja polarnih krugova. Za to vreme otkriva se životni put ovog izvanrednog čoveka, podeljen između odgovornosti kraljevske titule i ljubavi prema morima i okeanima.


Nakon projekcije biće organizovan razgovor sa autorskom ekipom o procesu adaptacije priče u animirani dokumentarac.

Izbor epizoda iz animiranog serijala „Puffins Impossible“, gde je američki glumac Džoni Dep pozajmio glas glavnom junaku, biće prikazan 24. septembra od 10 sati prepodne.


 Nakon više od godinu dana uspešnog emitovanja na svetskih striming platformama Apple TV, Amazon Prime i Google Play u više od 120 zemalja sveta, domaća javnost imaće jedinstvenu priliku da se upozna sa radom više od 300 domaćih umetnika i kreativnih stručnjaka.


 Ovaj projekat je kreiran u “ILBE Studios” vlasnika Andrea Iervolina, i produciran u kompaniji „Archangel Digital Studios“ čiji su osnivači glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.Serijal o kome se dosta govorilo – „Puffins Impossible“ prati svakodnevne avanture pet arktičkih ptičica sa supermoćima. Glavnom junaku i vođi njihove družine, Džoniju Pafu, glas i karakter pozajmljuje Džoni Dep, koji je tom prilikom boravio u Beogradu krajem 2021. i početkom 2022. godine.

U mnogim naizgled apsurdnim situacijama, kroz šalu i gegove, deca se na zabavan način upoznaju sa temama kao što su rodna i rasna jednakost, zajedništvo, empatija, poštovanje različitosti, zaštita životne sredine.


Džoni Dep je tek nedavno osvanuo sa novim filmom, francuskim ostvarenjem raskošne epohe “Madam di Bari” rediteljke i glumice Majven, koja sa njim i igra.
Taj istorijski projekat je imao svetsku premijeru na Kanskom festivalu 2023.
Johnny-Depp-Andrea-Iervolino-and-Monika-Bacardi

Podsetimo, holivudska zvezda je usled neprijatnosti sa bivšom ženom Amber Herd postao deo “crne liste” ili “cancel kulture” u SAD, tako da je počeo da gubi uloge, krenuli su uveliko da ga zamenjuju drugim glumcima, te je tako umesto njega danski kolega Mads Mikelsen odigrao negativca Grindelvalda u trećem delu trilogije “Fantastične zveri” prema romanima Džoan Roling (autorka serijala o Hariju Poteru). 

Poslednji filmovi u kojima je Džoni Dep igrao su – “Fantastične zveri 2: Grindelvaldovi zločini” (2018), “Grad laži” (City of Lies, 2018), “Čekajući varvare” (Waiting for Barbarians, 2019), “Minamata” (2020) – sniman u Srbiji, Beogradu.O ličnim iskustvima u radu na kratkim animiranim 3D formama, izazovima u kreiranju sadržaja za decu i dobrim praksama uspostavljenim nakon tri godine rada na projektu, nakon projekcije će govoriti ekipa koja radi na serijalu.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here