Andaluzijski trio Guadalupe Plata u AKC Fuzz Niš

0
Reklama

Andaluzijski trio Guadalupe Plata objavljuje i nastupa poslednjih petnaestak godina. Snimili su 5 albuma (dok 6. izlazi uskoro), pregršt singlova, a pre dve godine izdali su i LP sa Mikeom Edisonom, garažnom legendom iz 80-tih (nekada bubnjar The Raunch Hands, a danas rokenrol publicista).

Iskusnom uhu dovoljno je par slušanja da prepozna karakterističan zvuk benda. Iako iz njihovih pesama pršte uticaji koji idu od lokalnog flamenko nasleđa, preko blues legendi kao što su Hound Dog Taylor, John Lee Hooker i Skip James, te Rya Coodera, Marca Ribota, Captaina Beefhearta, špageti vesterna pa do The Gun Club, sam zvuk Guadalupe Plata je svež, nov i krajnje autentičan. Suptilan, delikatan i magičan, a istovremeno zastrašujuć. Kao neki od snova kojih se ujutro setite i pokušavate da ih dešifrujete ili zapamtite. Gitara Pedra De Diosa peva i ispušta ostale grlene, ali i onostrane glasove i zvuke. On je Paco De Lucia sa električnom gitarom. Njegove psihotične gitarske teme prati i naglašava Carlos Jimena, bubnjar džezerskih kvaliteta i Ginger Baker udarca. Njih dvojica su virtuozi na svojim instrumentima koji se predugo poznaju i sviraju, a uigranost uživo im je u ravni neprežaljene braće Wright iz NoMeansNo. Zato su koncerti koje priređuju rokenrol događaji sezone. Tako bi trebalo da bude i u subotu 15. aprila u AKC Fuzz u Nišu.

Podršku ovom bendu na nastupu u Nišu pružiće bend iz Knjaževca Two Stroke Engine

Ulaznice su u pretprodaji u Birtiji kod Dušana po ceni od 700rsd dok će na ulazu biti 1000rsd

https://guadalupeplata.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/guadalupe_plata/

https://www.fathipster.net/…/mike-edison-and-guadalupe…

https://badmusicforbadpeople.com/guadalupe-plata-ubeda…/

Two-Stroke Engine je moonshine blues bend iz Knjaževca, nastao početkom 2016. Album prevenac knjževačkih bluzera pod nazivom “Mexican Standoff”, objavljen je 2019. godine. Usledila je promocija albuma, uz brojne nastupe od kojih su najznačajniji na internacionalnom Nišvil Jazz festivalu, Festivalu alternativne kulture u Knjaževcu, kao i učešće na 5. Bunt Rok Festivalu RTS-a.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here