Ana Ćurčin sa svojom grupom Ana & The Changes objavila novi singl “TU”

Novi koncert talentovane dame već u naredni petak, 28. maja u Domu omladine

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Novi koncert talentovane dame već u naredni petak, 28. maja u Domu omladine


Najnovija pesma naziva “Tu” talentovane kantautorke Ane Ćurčin je čista čežnja, godinu dana života spakovanih u šest minuta pesme, eskapizam ugrađen u zvučni zid i vera u to da muzika može da pomogne u svakoj situaciji, kako navodi umetnica i autorka.
Ana Ćurčin i njena grupa Ana & The Changes predstavljaju novu pesmu kao prvu koju je Ana napisala i otpevala na srpskom jeziku.

Singl “Tu” dostupan je na svim značajnim digitalnim platformama (Spotify, Deezer, Apple Music) i bandcampu, a video je realizovan u režiji Marine Uzelac, koji se nalazi nazvaničnom YouTube kanalu “Ana & The Changes”, saopštila je diskografska kuća Kontra.

Tokom godina Ana je s vremena na vreme pevala na srpskom jeziku tradicionalne pesme i obrade, a veliku popularnost doživele su “Lastavice, lasto,” “Oj, Savice”, “Ako humrem danas bebo”.

Ipak, kompozicija”Tu” se pojavila sasvim iznenada posle jedne neprospavane zimske noći ove godine, a sada kada autorka premotava film u glavi, smatra da je pesma zaista nastala u nekom vidu transa.

Što se muzičkih asocijacije tiče uticaji su brojni, a možda su među njima i Elton John, The Beatles, Mercury Rev, London Grammar, The Beach Boys, Laura Marling.

https://fanlink.to/anaandthechangestu


“Pesma “Tu” nastajala je ove zime i za mene je bila veliki kreativni oslonac tokom ovog posebno stresnog perioda u kome se nalazimo – iz osećanja otuđenosti, neizvesnosti i usamljenosti koje se toliko pojačalo u proteklih godinu i po dana”, istakla je Ana.

“Istovremeno, ovo je pesma čežnje. Drago mi je što je i bend zavoleo “Tu” i što smo uspeli da ostvarimo zvuk koji gradimo od prvih albuma, iako nismo svirali zajedno od oktobra 2019. godine, a pesmu smo stvarali tokom izolacije”,
otkrila je ona.

Snimanje i postprodukciju je uradio Goran Antović, sa kojim je Ana uvek dovoljno opuštena i slobodna da i u studijskim okolnostima izrazi emociju i muzički pruži ono malo više nego što je mislila da može.


Roadtrip video za pesmu “Tu” snimila je Marina Uzelac, a pratimo potragu za delićima života od Zagreba do Rijeke i to putujući preko Gorskog Kotara, Fužinskog jezera, nacionalnog parka Risnjak, Broda na Kupi, sela Razloge, Karlovaca…

“Moja ideja je bila da krojimo značenje u pozadini koja ne mora biti tačno definisana. Ali, kako se putovanje odvija, shvatamo da je u pitanju ženska priča: da susret s osobom na drugoj strani može da bude ljubav, ali da isto tako to može da bude i član porodice, prijatelj”, približila je rediteljka rad na video klipu.

“Takvoj vizuelizaciji pomaže sama pesma i njene reči da svako treba da pronađe svoje tumačenje čežnje,”
smatra Marina Uzelac.
Ana & The Changes na poziv Doma omladine Beograd nastupiće u Velikoj sali u naredni petak, 28. maja od 19h i to će biti prvi koncert benda od oktobra 2019. godine, kada su u sali “Amerikana” na istom mestu imali celovečernji nastup u okviru festivala i muzičke konferencije “Indirekt”. Pre toga je imala već solistički nastup u Velikoj sali DOB-a.

Uz stare i nove Anine pesme i specijalnu gošću flautistkinju Milenu Jančurić (diplomirala na FMU i čuvenom Berkliju u Bostonu) premijerno će biti izvedena i pesma “Tu”.

Ana Ćurčin je bila izuzetno vredna tokom cele pandemije koja na žalost i dalje traje, tako da je imala nekoliko zapaženih virtuelnih – online koncerata, što preko svoje Facebook stranice, što putem platforme i emisije “Alone Together” Kulturnog centra Grad ili preko FB page kluba “Začarana močvara” iz Hrvatske.

Osim toga, diskografski je bila aktivna, te je obogatila svoju kolekciju sa albumom primenjene muzike “Scene” (kompozicije za pozorišne predstave, reklame, filmove) i živi album “Differences Live”, a sa spomenutom koleginicom Milenom Jančurić snimila je novu kompoziciju “Košuta” za kompilaciju “Klavirsko nebo #3”.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket