Američki muzičar Džeri Džosef održaće koncert 11. februara u Beogradu – Lisabon bar Mts Dvorane

Promocija poslednjeg studijskog albuma "The Beautiful Madness“

0
Reklama


Promocija poslednjeg studijskog albuma „The Beautiful Madness“


BEOGRAD, 10. januara – Američki gitarista, muzičar, tekstopisac Džeri Džosef (Jerry Joseph) nastupiće prvi put u Lisabon baru u Mts Dvorani 11. februara, kada će ujedno promovisati aktuelni studijski album „The Beautiful Madness“.

Kako ga stručna javnost opisuje, Džosef je „trostruka pretnja“– plodan i uspešan tekstopisac, uverljiv pevač i neodoljiv izvođač.


Poreklom iz Los Anđelesa, Džeri Džosef dokazao se u više od 30 godina karijere kao solo umetnik, ali i sa bendom “The Jackmormons”, supergrupom “Stockholm Syndrome”, duom “The Denmark Veseys” i njegovim voljenim kultnim bendom iz 80-ih “Little Women”.


Proputovao je svet i doživeo mnoge avanture, što se i odražava u njegovim pesmama.

Publika koja ga je već videla uživo uverila se da muzičar oko sebe lako okuplja verne obožavaoce, čiju odanost nagrađuje beskrajnom energijom na pozornici i oslobađajućim tekstovima.

Za sada poslednji studijski album „The Beautiful Madness“ objavljen je tokom 2020. godine i dobio je pozitivne kritike od stručne javnosti.


Na iznenađenje mnogih koji ga znaju, ovo mu je tek prvi album koji je objavio u Evropi, a po redu čak 29. album.

Taj album je objavila diskografska kuća “Decor Records” u Evropi, Velikoj Britaniji, Australiji i Novom Zelandu i kuće “Cosmo Sex School/Soundly Music” u Severnoj Americi.


Na albumu Džosefa prati grupa “Drive-By Truckers”, a produkciju potpisuje njihov frontmen Hud Paterson (Hood Patterson).


“Džeri je za mene ikonska figura koja bi, u nekoj alternativnoj stvarnosti, lako mogla biti jedna od najvećih svetskih zvezda. Jedan od najboljih nastupa uživo koje sam ikada video i jedan od mojih omiljenih tekstopisaca ikada“, izjavio je Paterson o kolegi Džosefu.


U više od tri decenije karijere, Džeri Džosef je prikupio impresivan katalog albuma, proputovao je ceo svet, usavršio je svoje koncertne nastupe, sa preko 150 koncerta godišnje.

Događaj u Lisabon baru Mts Dvorane organizuje poznata koncertna agencijja “Rock svirke”, koja će realizovati premijerni nastup američkog kantautora i u Banja Luci 13. februara u “KSET Pabu”.Džosef je primljen u čuveni “Oregon Music Hall of Fame” 2015. godine.


Neumorni umetnik je uz mnoge svetske turneje osnovao neprofitnu organizaciju “Nomad Music Foundation”, koja deluje kao svojevrsna rokenrol škola za raseljene tinejdžere u konfliktnim područjima.

Pored raznih gitara koje je poklonio tinejdžerima, održao je i brojne tečajeve gitare u kampovima u Kabulu, Afganistanu.
Ove misije koje menjaju živote predstavljene su u magazinima “Rolling Stone”, “Relix” i “PBS News Hour”.A o muzičaru i njjegovom albumu su napisali mnogi sledeće:

„The Beautiful Madness is both prophetic and apocalyptic, quickly becoming a revelation for all who have ears to hear.“ – No Depression

„This should be a contender for Album of the Year… a one-of-a-kind devastating album that needs your immediate attention.“ – Glide Magazine

Jerry Joseph has created nothing short of a masterpiece. This is a candidate for Album of the Year. Period.” – Folk Radio

Brimming with soul.” – Mojo

Powerful and versatile.” – Americana Highways

Album of the month.” – Uncut
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here