Američka muzičarka Nik West 2. novembra u klubu Novi BitefArtCafe u Beogradu

Novi povratak pevačice i basistkinje u Srbiju

0
Reklama


Novi povratak pevačice i basistkinje u Srbiju

BEOGRAD, 1. septembra – Američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac Nik Vest, nastupiće 2. novembra u klubu Novi BitefArtCafe u Beogradu, u okviru koncertnog serijala “Musicology Sessions”, objavljeno je na društvenim mrežama.

 Nakon što je u martu 2019. godine rasprodala koncert na istom mestu, muzičarka se vraća na pozornicu u novom susretu sa beogradskom publikom.


 Nik Vest je talentovana basistkinja i virtuoz, pevačica koja ima zanimljivu muzičku kreativnost, i scenski pokret. Specifična je po „čiroki” frizuri koja je, simbolično – baš u obliku bas ključa.Njena raskošna biografija uključuje saradnju sa velikanima kao što su – Kvinsi Džons, Prins, Džon Mejer, Mejsi Grej, Dejv Stjuart iz grupe “Eurythmics” i mnogim drugima.

Kolege muzičari, kritičari i publika, smatraju Nik Vest za jednog od najistaknutijih predstavnika nove fank scene i za naslednicu legendarnog Prinsa, čija je bila štićenica.

Poznati muzički novinar Alek Henderson je u magazinu „Billboard“ opisao ovu talentovanu basistkinju kao “jednu od retkih umetnika 21. veka kojem ne nedostaju ni muzičke ideje ni virtuozitet i koji savršeno poznaje svoj instrument”.


Nik Vest je svojevremeno u medijima izjavila da joj se čini da već uveliko čini svet boljim.  

Upravo time što sam svoja, što stvaram čistu i zabavnu muziku, što nastupam uživo, drugima pružam iskustvo i inspiraciju. Menjanje sveta počinje time što svako daje svoj udeo“, smatra Nik Vest, dama egzotične lepote.

Uz sve to, Nik Vest je pokrenula kampanju „Queens of Strings“ koja pronalazi talentovane devojke i pomaže njihovu muzičku edukaciju.


Talenat američke umetnice je prepoznao Stiven Tajler, pevač i frontmen rok grupe “Aerosmith” i Leni Kravic, koji je gostovao u Beogradskoj Areni pre više od 10 godina.


Nik Vest je njima postala jedan od omiljenih mladih autora i scenskih ličnosti.


Osetio sam energiju te devojke već prvi put kada sam bio u istoj prostoriji sa njom – znao sam da je nešto posebno”, rekao je Stiven Tajler.


Njene fotografije bile su na naslovnim stranama časopisa – „Bass Musician Magazine“, „Bass Player“, „Bass Quarterly“ (Nemačka) i „Bass Magazine“ (Japan).


Bila je jedan od prvih muzičara koji su svirali na prvom šestožičanom „Fender“ basu, a zaštitno je lice njihove nove linije bas gitara „Dimension Bass“, u čijem je razvoju i učestvovala, kao i bas pojačala „Black Beauty“ kompanije SWR.


Koncert 2. novembra u klubu Novi BitefArtCafe na Paliluli biće novi povratak Nik Vest u Srbiju, i još se pamti taj prethodni koncert od skoro puna dva sata na istom prostoru pre četiri godine.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here