Alternativni centar Šapat realizovao sa muzičarima iz regiona pesmu kao centar povezivanja

0
Reklama

U prilogu ćete moći da poslušate prvu pesmu koja je nastala kao rezultat projekta ,,kolaboracije“ koji je Alternativni centar Šapat realizovao sa muzičarima iz regiona. Ideja je da Šapat bude ,,centar povezivanja“ muzičara iz celog regiona koji bi radili na stvaranju autorskih pesama različitih žanrova. 

,,Uputili smo javni poziv svim zainteresovanim učesnicima koji imaju mogućnost da na najjednostavniji način usnime svoj instrument. Svima smo im slali samo harmonizovani info vokal uz pratnju metronoma i svako je odsvirao svoj deo. Zanimljivo je to što do objavljivanja pesme niko od učesnika nije mogao da zna sa kim je radio na pesmi.“ ističu iz Šapata. 

Takođe dodaju: ,,Planiramo još ovakvih projekata. Muzička takmičenja nisu jedini način da se pokažu nečiji kvaliteti i nečije sposobnosti. Na društvenim mrežama ćemo kroz ankete birati žanrove za neke buduće kolaboracije, mi ćemo i dalje biti centar povezivanja svih tih ljudi, montiraćemo sadržaj koji budemo prikupljali i svi ćemo zajedno raditi nešto kreativno.“

Jovana Vejnović, autorka prve pesme koja nosi naziv “Don’t f#ck with my funk“, koja je ujedno i vokalni solista u numeri o projektu kaže sledeće: 

,,Ono šta je mene privuklo da se prijavim za projekat jeste žanr koji je izabran za prvu pesmu. Fank je žanr u kom se lepo snalazim i za koji sam se ohrabrila da napišem muziku i tekst. Kolaboracije su jedan zanimljiv projekat koji daje autorima odrešene ruke a ujedno i pruža tu neku neizvesnost do samog kraja u smislu pravca u kom će ta pesma da ode. Svakako bih preporučila ostalim kolegama da se prijave, da budu hrabri i da se dobro zabave.“

Svi učesnici su usnimili i propratni video dok sviraju svoje deonice od kog je kasnije nastao i svojevrsni muzički spot za ovu numeru. Da bi aranžman bio što smisleniji selekcija pristiglog materijala je morala biti obavljena od strana ekipe Šapata.

Numeru možete čuti na YouTube kanalu Alternativni centar Šapat koji možete da zapratite kako biste ispratili sve buduće projekte koji budu rađeni u njihovoj režiji.

Ono na šta iz Šapata skreću pažnju je i njihov Patreon nalog koji nudi različite povoljnosti za sve one koji bi da podrže njihov rad.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here