Alternativna rok grupa “E-Play” i pop rok muzičar Bajaga snimili duet “Hotel Jugoslavija”

Na prvi pogled ovo je spoj nespojivog, nova muzička atrakcija

0
Reklama


Na prvi pogled ovo je spoj nespojivog, nova muzička atrakcija


Alternativni bend E-Play objavio je danas, novi singl i spot „Hotel Jugoslavija” u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, u produkciji RTS-a.

E-Play se nakon hvaljenog albuma „Sloboda“ (Long Play, 2018) oglasio novim izdvojenim singlom u vidu prijatne ljubavne pesme, prožete retro pop prizvucima osamdesetih godina, koja je nazvana po mestu svog nastanka – čuvenom beogradskom hotelu „Jugoslavija“, u kome E-play ima prostorije za probe.

„Jednog prehladnog, vetrovitog februarskog dana našli smo se Bajaga i ja u E-Play prostoriji u hotelu ‘Jugoslavija’. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni deo“, otkrila je kako je izgledala saradnja pevačica i basistkinja benda – Maja Cvetković.

Prvu autorsku i izvođačku saradnju Cvetković i Bajagića, do koje je došlo usred i u inat pandemije, pred kraj su „sa svojim začinima“ obogatili članovi E-Playa bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i klavijaturista benda “Bajaga i Instruktori” Saša Lokner.

„Iskreno, jako je lepo videti na licu mesta Bajagu kako piše stihove, koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali važni u pesmi. Svi znamo talenat koji poseduje, dok je vedra energija koju ima neverovatna. Tako da sam u celom ovom procesu više nego uživala“, navela je Cvetković, koja prvi put sarađuje sa popularnim muzičarem.
Na prvi pogled ovo je spoj nespojivog, kao sasvim nova muzička atrakcija ili neki vid zanimljivog eksperimenta.

Spot „Hotel Jugoslavija“ režirao je iskusni Vuk Protić, vizuelni umetnik, stari saradnik grupe “E-Play” u spotovima u „Šamarčina“, „Sloboda“ ili “Pristanište”, ali takođe je radio i sa Bajagom na video klipovima – „Može da te ubije grom“, „Bilo bi lako“.

Muzički spot “Hotel Jugoslavija” snimljen je za pet septembarskih dana u Beogradu, u produkciji Radio-televizije Srbije.


„Sa Vukom smo radili nekoliko spotova, a i Bajaga i Instruktori imaju višegodišnju saradnju sa njim, tako da nas Vuk dobro poznaje, pa je saradnja išla lako. Ovo je najveći E-play video projekat do sada. Spot je sniman tokom kišnog septembra, pomerali smo ga danima zato što nam je trebao sunčan dan“, otkriva Cvetković.


E-Play očekuje 27. novembar od 21 čas specijalan koncert u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda (DOB), gde će im se pridružiti na sceni kao gosti brojni muzički prijatelji i saradnici.


Prethodni koncert u ovom prostoru su imali pre tačno 3 godine, krajem novembra 2018.


Foto: Nebojša Babić

Uspešan alternativni bend je za vreme korone uglavnom snimao muzičke spotove ne bi li kompletirao video kolekciju ekranizacije svih pesama sa albuma “Sloboda”, što se i ostvarilo.
Navedeni poslednji, 5. studijski album je izašao prošle godine i u formi – vinila.


Bajaga je bio dosta vredan u poslednjem periodu od pandemije, na sve strane je radio mnoge projekte – izveden je mjuzikl “Sa druge strane jastuka” (2020) Pozorišta na Terazijama na 30 njegovih hitova, u režiji Juga Radivojevića. Isti reditelj je postavio i muzičku predstavu za decu “Mačor u čizmama” (2021) Igora Bojovića na sceni pozorišta “Boško Buha”, a kompozitori muzike su bili Saša Lokner i Bajaga.


Takođe ovaj tandem potpisuje muziku i za najnoviji film Dušana Kovačevića – “Nije loše biti čovek”, gde igra i peva Lena Kovačević.


Na sve to, “Bajaga i Instruktori” su snimili novi album “Ovaj svet se menja” (2020), održali veliki koncert u Beogradu – na stadionu Tašmajdan (2021), i manji u rok klubu Fest (2020), i gostovali su u mnogim gradovima Srbije i širom regiona, gde spada i “Sea Dance”, nastavak EXIT-a u Budvi.Foto: Stefan Stojanović
Foto: Strahinja Lukić
Foto: Marko RistićReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here