Alternativna muzika na koncertima 28. i 29. oktobra u Novom Sadu, Gradu stripa

Za sve ljubitelje nezavisne rock scene Srbije i regiona

0
Reklama


Za sve ljubitelje nezavisne rock scene Srbije i regiona

NOVI SAD, 25. oktobra – Srpska Atina, kako inače zovu grad Novi Sad, tokom oktobra se pretvorio u Grad stripa, uz veliki broj značajnih medjunarodnih autora, a uz devetu umetnost, predstojeći vikend 28. i 29. oktobra u Evropskoj prestonici kulture 2022, biće i u znaku besplatnih koncerata alternativne scene iz Srbije i regiona.


Na prostoru Distrikta, u objektima Fabrika i Proizvodnja (bivši klub „Quorter“) publika će u petak i subotu gledati nastupe više od 10 muzičara i grupa.

Prvog dana, u petak 28. oktobra, od 20 časova nastupiće rok bend iz Beograda – „They Drive by Night“ koji čine – Nemanja Nikolić (gitara, vokali), Iva Kuzmanović (vokali), Marija Šević (vokali), Bojan Nikolić (gitara), Vladimir Milićević (bas) i Pavle Popov (bubnjevi) i oni će izvesti svoje poznate pesme „Black hole“ i „Neon lights“.

They Drive by Night foto promoIsto veče sa ovim bendom binu će deliti i grupa „Goddealers“, koja nudi direktnu suštinu muzike.  Bend je noviji, nastao krajem 2021. godine, sastavljen od muzičara dugo prisutnih na beogradskoj i regionalnoj sceni.

Drugo veče, u subotu 29. oktobra, Distriktom će zasvirati autorski, alternativni psihodelični funk-rock grunge sastav „Činčila“ osnovan 2012. godine u Sarajevu.

Poznati bend iz BiH u svoje nastupe koristi multimedijalnost, uključujuchi likovnu umetnost, performans i kostimografiju, u cilju stvaranja kompletnog i usko povezanog umetničkog izražaja.


ČINČILAPored njih, publici će se predstaviti i istaknuti alternativni sastav „Stray dogg“ iz Beograda, koji je, posle raznih samostalnih nastupa, oformio pevač i kantautor Dušan Strajnić te 2011. godine, i uveliko za sobom imaju veliki broj koncerata i nastupa na festivalima i manifestacijama po Srbiji i regionu.


Na sceni će svirati i novosadski muzičar Milan Kerezović Keckec koji će sa svojim bendom, pored repertoara sa debi materijala „Pesme iz godina uspavanog razuma“ predstaviti i neke numere koje će biti objavljene na njegovom drugom studijskom albumu.

STRAY DOGG
Cut Your Nipple, foto promoPored njih, tokom dve večeri dobre muzike, posetioci će uživati i u koncertima alternativnih nezavisnih rok bendova i umetnika – Rogi, „Straight Mickey and the Boyz“ , “Consecration”, „Cut Your Nipple“ i „Lufthanza“ .


Odličnu atmosferu u Fabrici (bivšem Route 66) obe večeri prirediće i di-džej Crni Dule u petak i DJ Dub Duba u subotu, od 20 časova.

Besplatan muzički program je deo Grada stripa koji se održava u okviru programskog luka „Druga? Evropa”, velikog finala Evropske prestonice kulture.


Od 7. oktobra do 27. novembra, mnogim programima ciklus „Druga? Evropa“ pokreće pitanja dominantnih vrednosti u evropskoj kulturi i umetnosti, i dovodi do otkrivanja drugačijih, alternativnih, manjinskih izraza.


Detaljan program Evropske prestonice kulture nalazi se na sajtu projekta www.novisad2022.rs .

Straight Mickey and the Boys, foto promo
Goddealers foto promo
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here