“AlRock fest” od 25. do 27. avgusta u Aleksincu: “E-Play”, “Atheist Rap”, “Six Pack”

Tri dana sadržajnog muzičkog programa

0
Reklama

 Tri dana sadržajnog muzičkog programa


ALEKSINAC, 13. avgusta (Tanjug) – Šesto izdanje tradicionalnog muzičkog festivala  “AlRock fest” biće održano od 25. do 27. avgusta na različitim lokacijama u Aleksincu, gde će svirati poznati bendovi “E-Play”, “Atheist Rap” i “Six Pack”, objavljeno je na društvenim mrežama.

    Program trodnevne rok manifestacije će početi 25. avgusta nastupom rok grupa iz Aleksinca – “Cku Junior Bend”, “AlRock Dinosaurusi”, “Godfathers”, Lights Off” na Platou Doma omladine ovog grada.


   Prateći program je u prvom planu sledećeg dana kada će od 19 sati biti otvorena izložba ploča u Art galeriji Centra za kulturu i umetnost, dok će u nastavku večeri (20h) biti održana promocija knjige „Kako sam autostopom stigao do Ginisa” Dragana Aranđelovića Arčija.


  Na predstavljanju književnog dela gosti će biti istaknuti rok kritičar, novinar i publicista
Petar Janjatović, i novinar Zoran Panović, u dvorištu Zavičajnog muzeja Aleksinac.  
 Taj dan koncert će imati Milan Petković Trio u Velikoj sali Doma kulture (20.30h).

Treći i poslednji dan festivala 27. avgusta biće u znaku traženih alternativnih rok bendova na stadionu za male sportove – Taš.


   Pank rok grupa “Six Pack” je nastala 1993. godine, u Smederevskoj palanci, a osnovali su je njeni članovi – Branko Mitrović (gitara), Milan Radojević (vokal, gitara), Dragan Bojić „Bojke“ (gitara), Saša Bogdanović „Bogda“ (vokal), Miloš Novaković (bubanj) i Vladimir Čupić „Čupa“ (bas gitara).
 
Imaju za sobom 6 studijskih albuma, diskografski nisu aktivni od 2011. godine, a zanimljivo je da Milan Miki Radojević paralelno vodi i uspešan pank bend „Čovek bez sluha“ (ČBS) iz Kragujevca.


  Alternativni rok sastav „E-Play“ već godinama je veoma aktivan u koncertnom životu cele Srbije i Beograda, posebno zbog veoma uspešnog poslednjeg albuma „Sloboda“ (Long Play, 2018).  Za vreme cele pandemije su snimili nekoliko spotova za pesme sa tog 5. albuma, a već su imali zapažene nastupe u Beogradu tokom 2020. (Ada Ciganlija, klub Fest), dok su ove sezone svirali na Festivalu evropskog filma Palić, smotri „Dok’N’Ritam“ (festival muzičkog dokumentarnog filma, BG), i očekuje ih uskoro nastup na Beer festu 2021.  


  Atheist Rap je srpski pank-rok bend iz Novog Sada, nastao 1989. godine, koji često nastupa po mnogim festivalima i manifestacijama širom zemlje, a rado su viđeni i u Beogradu.
  Postali su popularni po pesmi „Sloteru Niče“ prema junaku Niku Sloteru iz kanadske TV serije „Tropska vrelina“, a zahvaljujući tome, glavni glumac te serije Rob Stjuart je nekoliko puta dolazio u Srbiju, družio se i pevao sa bendom,  te snimio dokumentarac o našoj zemlji i narodu.  


Foto: Danilo Mataruga
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here