Alen Islamović oštar povodom 50. rođendana Bijelog dugmeta: Nemojmo prodavati prevaru, pr*nuti i reći – ja sam Bijelo dugme

0
Reklama

Bijelo dugme ove godine obeležava 50 godina postojanja.

Legendarni jugoslovenski bend, osim uobičajenih koncerata – poput nedavnog u Nikšiću na Lake festu, još nije utanačio detalje eventualnog velikog slavlja u vidu centralnog koncerta ili možda čak i turneje.

Stvar dodatno komplikuje činjenica da Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa odavno nisu na istoj talasnoj dužini, a da je sve to daleko od idealnog može se videti i po novoj Alenovoj objavi na Fejsbuku.

“Slaviti 50 godina Bijelog dugmeta na ovim prostorima je velika stvar, jer sam bio i dio njihove priče. Taj bend – zna se ko je stvarao i dirigovao sa njim. Grupa je bila mašinerija koja je meni odgovarala i u koju sam se uklopio. Goran Bregović je sve stvorio, i brend i muziku i način ponašanja. Ako želimo napraviti 50 godina, onda učinimo to na velikoj sceni – bez ucjena koje su bile 2005. godine”, poručuje Alen.

Poznato je da već godinama deo Bijelog dugmeta nije Željko Bebek, dok su Goran, Tifa i Alen nastavili dalje.

Ipak, u najvećem broju slučajeva nastupi se realizuju tako da Alen i Tifa nisu u isto vreme na bini.

I čini se da njihov odnos nikada neće biti idiličan. Tifa je u nekoliko navrata kiksirao i pojavljivao se na koncertima u neprepoznatljivom izdanju, daleko od profesionalnog.

Čini se da je baš na to ciljao Alen…

“Budimo ljudi i svojim unucima ostavimo bisere tih koncerata. Zalogaje koje onda niste progutali progutajte sad. Svi mi živimo od tih djela i danas – ja se mogu popeti na binu u svako doba i sad i za 50 godina. Nemojmo prodavati prevare, popeti se na binu, pr*nuti i reći – ja sam Bijelo dugme”, jasno je na koga je mislio Alen.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here