Alen Islamović o nastupu u Sarajevu nakon 17 godina: Ne vole se ni Stonsi, a na bini eto se grle

0
Reklama

Alen Islamović uskoro će nastupiti u Sarajevu po prvi put nakon 17 godina, a povodom toga progovorio je o odnosu s kolegom iz Bijelog dugmeta, Mladenom Vojičićem Tifom.

I danas kad kažeš Bijelo dugme zna se što će se događati. I ovo što danas radimo Goran, Tifa i ja isto se zove Bijelo dugme s Goranovim orkestrom. Ali bez obzira na te pesme koje je Goran napisao, to je stvarno veliko blago Sarajeva. Jer je to sve nastalo u Sarajevu”, rekao je Alen.

Možda su poneke nastale u drugim regijama. Znam da su ‘Lipe cvatu’ nastale u Severnoj Makedoniji gde je Goran bio u nekim albanskim kafanama i čuo je kako ljudi interesantno sviraju, pa mu je došla ideja da napravi ‘Lipe cvatu’. Tako da je to bogatstvo što Bijelo dugme ima, lepeza pesama da ti pamet stane. Jer bilo koju pesmu da krenemo izvoditi, svi pevaju s nama. Ali pevaju i ove nove generacije. To je fascinantno”, dodao je.

Islamović se osvrnuo i na svoj odnos s Tifom.

“To je izmišljena priča koju neko pokrene. Prvo nisam tip koji negativno zrači, ne dolazim ljut na posao. Znaš, imaš one portire koji trebaju rano na posao. On psuje po kući sve što ima, jer zna da mora ustati u 3 i doći na posao u 5, zna šta ga čeka. Stražarenje na toj porti do ponoći. Ja se tako prema poslu ne odnosim. Dolazim na koncerte spreman, odmoran, želim zabaviti ljude, da se i ja dobro zabavljam, a ne da pravim probleme”, započeo je Alen.

Mogu reći iskreno, moji i Tifini odnosi su nikakvi. A i ne trebaju biti, što bi morali biti nekakvi. Bolje da su nikakvi. Dođemo na posao, odradimo svoje i svako svojim putem. To je pravi profesionalizam. A ko to ne može shvatiti. Misliš da se Kit Ričards i Mik Džeger vole? Ne vole se nikako, ali, eto, na bini su stalno. I grle se čak. Ali se ne tuku. To je jačina Roling Stonesa”, zaključio je.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here