AKC Fuzz Niš / Novo utočište za neafirmisanu i andergraund kulturu

podeli

popularno

Dodaj blok

Problem u većini mesta u Srbiji je nepostojanje adekvatnog prostora za mlade umetnike i uopšte andergraund bendove. Ova ideja, teži da postane utočište za sve te umetnike.

Aleksandar Mijalković (FrikArt) ujedno i fotograf našeg portala, već više od 5 godina sa grupom entuzijasta iz Pirota vodi priču zvanu Studio Fuzz Pirot, koji je ugostio mnoge bendove iz Srbije i svi koji su posetili to mesto govore samo sa rečima hvale o njemu. Selidbom za Niš uvideo je veliki nedostatak sličnog prostora. U međuvremenu se sastaje sa Dušanom Nikolićem (band Supersolid) i Kristijanom Kocićem (NGO „Sevap“) i zajedno odluče da ukrste ideje, okupe ekipu drugara istomišljenika i krenu u realizaciju ideje Alternativnog Kulturnog Centra Fuzz u Nišu.

AKC FUZZ je prostor koji okuplja neafirmisane muzičare, aktiviste, udruženja i sve ljude koji žele da kreativno doprinose svetu oko sebe kroz promociju alternativne kulture. Takođe predstavlja mesto za afirmaciju umetnika i podsticanje pojedinaca i udruženja na kreativno delovanje. Sam prostor kreće sa organizovanjem prvih dešavanja već od 1. Aprila pod nazivom Mesec Fandrejzinga gde će se prikupljati donacije za nabavku sve potrebne opreme za normalno funkcionisanje istog.

Više informacija o prostoru i budućim dešavanjima možete pratiti na fb stranici https://www.facebook.com/akcfuzznis
ili instagram profilu https://www.instagram.com/akcfuzznis/

Ova ideja je naišla na ogromnu podršku lokalne scene, te je tako i Ćafi iz Betonjere rešio da napravi vlog sa Aleksandrom u kome pričaju o samom nastanku ideje, lokaciji, finansijama i daljim planovima. Sve o tome možete čuti na sledećem linku:

Powered by Betonjera
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Reklama

Aktuelno

Čuvena pesma MILENA odiše novom magijom zahvaljujući Ani Stanić i Matiji Dedić

Kada su Ana Stanić i pijanista Matija Dedić, pre četiri godine izveli “Ne plači” u Sava Centru na koncertu...
Reklama
musicpocket