Adria Muzzik Video Awards 2020: Finale u subotu i nedelju uveče na RTS3

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Regionalni festival AMVA 2020, koji vrednuje umetnička ostvarenja muzičke i filmske i video produkcije- stigao je do velikog finala. Proglašenje najboljih muzičkih ostvarenja u 16 kategorija, pratite na programu RTS3, ovog vikenda- u subotu i nedelju uveče, od 22.30

Da li „gitare pobedjuju“ i šta će, osim priznanja, biti nagrade za najbolje od najboljih-  otkrićemo u specijalnim emisijama online festivala kratkog muzičkog filmaAdria Muzzik Video Awards 2020“ , koji pokriva najpopularnije žanrove od hip-hopa, popa, elektro densa, sve do indi, rok i fjužn selekcije…

U konkurenciji za nagrade je bilo više od 3.000 muzičkih spotova (objavljenih u periodu od 2018. do 2020. godine).

Selekcioni žiri festivala „Adria Muzzik Video Awards 2020“ , (koji je činilo 25 relevantnih ličnosti) je posvećeno, odgovorno i uz mnogo truda obavio zahtevan i odgovoran zadatak nominacija najboljih muzičkih video spotova, u 16 kategorija.

Gledaoci RTS3, RTS Muzika, muzičkih tv kanala i pratećih specijalizovanih emisija su glasali i odabrali najbolje među nominovanim spotovima na sajtu www.amva2020.muzzik.tv.  Odziv publike za glasanje je bio izvanredan, što je i bilo i za očekivati imajući u vidu odakle su sve pristigli video spotovi koji su konkurisali za nagrade ovog festivala.

Ovog vikenda, subotu i nedelju uveče od 22:30h, na TV kanalu RTS3, kroz dve devedesetominutne emisije- saznaćemo imena pobednika i najboljih  u svim kategorijama festivala.

Kategorije

Nagrade u kategorijama: Najbolji video, Video novog izvodjača, Rok video, Hip-hop video, Elektro dens mjuzik video, Pop video, Indi video, Hip-hop, Fjužn (World, Etno, Jazz) video – dodeljuju se izvođačima.

Nagrade u kategorijama: koncept i art direkcija, kamera, montaža i postprodukcija, specijalni efekti, koreografija, art direkcija i animirani video -dodeljuju se autorima spotova.

Veliki doprinos stvaranju kratkih muzičkih video remek dela dali su, pored svih ostalih i glumci -dramski umetnici, koji su prihvatili da učestvuju i kreiraju zanimljive uloge. Zato će nagrada za najbolje ostvarenje biti dodeljena i u kategoriji „Glavna uloga“.

Muzičari i video autori, u svojim ostvarenjima ne retko koriste priliku i da pošalju snažne društvene, humane, ekološke poruke, kojih smo se tokom festivala AMVA2020 podsetili u selekciji „Video sa porukom“.

Video porukama će se tokom finala AMVA2020 auditorijumu obratiti aktuelne i buduće zvezde nove regionalne scene, nominovani i pobednici AMVA 2020.

Voditelji programa finala festivala AMVA2020 su Jovana Blagojević i Miloš Vlalukin.

„AMVA 2020 snažno pokazuje da kreativnost muzičkih i filmskih umetnika pandemija nije mogla da ugasi. Najnoviji video radovi pokazuju da nas očekuje burna koncertna sezona i velika kreativna borba za pozicije u novom muzičkom poretku.“,  poručuju organizatori festivala.

Umetnici iz 28 gradova, u konkurenciji i spotovi koji nemaju milionske preglede

Umetnici, čiji su se video spotovi radovi našli u konkurenciji za ovogodišnje nagrade AMVA 2020 festivala stižu iz 28 gradova. Dominiraju, očekivano, izvođači- bendovi iz najvećih gradova

regiona: Beograda (40) i Zagreba (27), kao i iz drugih urbanih centara: Skoplja (5), Rijeke (8), Splita (5) i Sarajeva (8). Ali, stižu i snage iz manjih sredina kao što su Kotor (2), Karlovac (2) i Osijek (2).

Selekcioni tim festivala “Adria Muzzik Video Awards 2020” je uložio ogroman trud da pronađe mnoga ostvarenja koja su realizovana na visokom umetničkom nivou (a nemaju spektakularna ostvarenja u domenu broja pregleda) i svrsta ih u konkurenciju sa spotovima popularnih žanrova, sa milionskim brojem pregleda.

Solidarnost filmskih i video stvaralaca prema kolegama iz muzičke industrije je gotovo neverovatna, što se vidi u prikazanom produkciono-kreativnom nivou ostvarenja, koja daleko prevazilaze realne budžete za produkciju spotova u vreme pandemije a bez koncerata.

Misija muzičko- filmske manifestacije „Adria Muzzik Video Awards 2020“  ogleda se u težnjama  da predstavi i podstakne razvoj muzičke industrije ali filmske i video produkcije regiona

AMVA ovom selekcijom daje priliku gledaocima i fanovima da se podsete ili otkriju omiljene izvođače i pripreme se za novu koncertnu sezonu, koju nestrpljivo očekuju.“,  navode organizatori festivala i dodaju:

Nadamo se da ćemo umesto strimova koncerata i onlajn festivala, uskoro moći da uživo razmenimo energiju sa omiljenim izvođačima i svim ostalim ljudima sa kojima delimo ista interesovanja.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket