Aberdar objavio spot za pjesmu „Tajna“

0
Aberdae
Reklama

Banjalučki alternativni rok bend Aberdar predstavio je spot za pjesmu „Tajna“. Nakon prvog spota za pjesmu „Glad“, bend je objavio i svoj drugi spot. Bubanj i bass snimljeni su u studiju ‘Oksigen’ u Banjaluci, dok je audio montaža rađena u studiju BUYA.

“Pjesma je nastala davne 2008. godine još dok sam svirao u bendu Pasiv. Na svu žalost bend sam morao da napustim iz privatnih razloga. S time se bend raspao. Deset godina nakon toga nijedan član iz benda nije ništa dalje radio sa tim starim pjesmama. Meni je bilo žao da neke pjesme poput Tajne i Gladi propadnu, ili odu u zaborav. Ja kao stari član toga benda sam sebi prisvojio te dve pjesme i odlučio da ih vratim u život. Naravno kao stari član toga benda mi i ostalo to pravo. I tako sam i odlučio”, izjavio je Bojan Bujić, frontmen benda.

“Tajna je pjesma o prevari i ljubomori starih ljubavi. Svi smo ih imali. Stih „Ja tajni okrećem lice ravno do neba“ znači da ja staroj ljubavi okrećem lice i ne želim da se vraćam ka tome. Ja sam tip čovjeka koji kada završi sa nečim neću pasti u depresiju i gledati ka lošem što se može desiti. Naprotiv ja okrećem lice ravno do neba. To i jeste granica kako neki ljudi kažu. Znači da težim uvijek ka boljem. U ovakvim vremenima u kojima živimo moramo ostati pozitivni šta god da se desi. Jer će nas samo to držati normalnim. Sam spot pokazuje da sam opkoljen svjetlom. Još stojim u sjenci ali se ne predajem”.

Momci iz benda zaista vrijedno rade i spremaju dosta iznenađenja za publiku. Iako novi spot još uvijek nije objavljen, bend je najavio da će uskoro početi snimanje spota i za pjesmu „Boje“.

“Drago nam je da smo izbacili jos jedan spot. Uskoro planiramo raditi na novom spotu. U planu nam je da za svaku pjesmu koju napravimo imamo po jedan spot. A nadamo se da ćemo do kraja godine ući u studio i snimit cijeli album”, kazao je Bojan.

Za snimanje i montažu spota zaslužan je Vedran Ševčuk Alf, a za šminku Teodora Šipka.

“Naravno za montažu spota se duboko zahvaljujem drugaru Vedranu Ševčuku zvanom Alf koji je tu moju ideju i realizovao. S njim planiram u budućnosti isto sarađivati. Već uveliko planiram kako da mu objasnim sljedeći spot kako da se odvija i naravno mislim da će on to sa lakoćom da realizuje i da da par dobrih savjeta.”

Aberdar je nastao u jesen 2017. godine. Ovaj trojac svira alternativni rok i radi isključivo autorsku muziku. U februaru ove godine su objavili tri pjesme, a već početkom marta iste predstavili publici u punom banjalučkom City Pubu, na prvom BL Rising Fest-u. Bend čine: Bojan Bujić  – vokal/gitara, Miloš Vujić – bass i Duško Milijević – bubanj.

Zapratite ih na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

 

 

Foto: Vedran Ševčuk Alf

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here