Aberdar objavio spot za pjesmu „Tajna“

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Audio snimak tribine “Milan Mladenović – 25 godina od smrti” u Domu omladine (05.11.2019.)

Visoki dometi i nasleđe izuzetne ličnosti YU rok muzikeDOK čekamo da se ponovo vrate koncerti u svim...

Trebinje:”Zlatni platan” Ani Sofrenović i Voji Brajoviću

TREBINJE - Dodelom nagrada "Zlatni platan" glumcima Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu,...

Kultura bi mogla da pomogne da izdržimo epidemiju

NIŠ – Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da razume građane čija je izdržljivost na izmaku, jer su navikli...

Banjalučki alternativni rok bend Aberdar predstavio je spot za pjesmu „Tajna“. Nakon prvog spota za pjesmu „Glad“, bend je objavio i svoj drugi spot. Bubanj i bass snimljeni su u studiju ‘Oksigen’ u Banjaluci, dok je audio montaža rađena u studiju BUYA.

“Pjesma je nastala davne 2008. godine još dok sam svirao u bendu Pasiv. Na svu žalost bend sam morao da napustim iz privatnih razloga. S time se bend raspao. Deset godina nakon toga nijedan član iz benda nije ništa dalje radio sa tim starim pjesmama. Meni je bilo žao da neke pjesme poput Tajne i Gladi propadnu, ili odu u zaborav. Ja kao stari član toga benda sam sebi prisvojio te dve pjesme i odlučio da ih vratim u život. Naravno kao stari član toga benda mi i ostalo to pravo. I tako sam i odlučio”, izjavio je Bojan Bujić, frontmen benda.

“Tajna je pjesma o prevari i ljubomori starih ljubavi. Svi smo ih imali. Stih “Ja tajni okrećem lice ravno do neba” znači da ja staroj ljubavi okrećem lice i ne želim da se vraćam ka tome. Ja sam tip čovjeka koji kada završi sa nečim neću pasti u depresiju i gledati ka lošem što se može desiti. Naprotiv ja okrećem lice ravno do neba. To i jeste granica kako neki ljudi kažu. Znači da težim uvijek ka boljem. U ovakvim vremenima u kojima živimo moramo ostati pozitivni šta god da se desi. Jer će nas samo to držati normalnim. Sam spot pokazuje da sam opkoljen svjetlom. Još stojim u sjenci ali se ne predajem”.

Momci iz benda zaista vrijedno rade i spremaju dosta iznenađenja za publiku. Iako novi spot još uvijek nije objavljen, bend je najavio da će uskoro početi snimanje spota i za pjesmu „Boje“.

“Drago nam je da smo izbacili jos jedan spot. Uskoro planiramo raditi na novom spotu. U planu nam je da za svaku pjesmu koju napravimo imamo po jedan spot. A nadamo se da ćemo do kraja godine ući u studio i snimit cijeli album”, kazao je Bojan.

Za snimanje i montažu spota zaslužan je Vedran Ševčuk Alf, a za šminku Teodora Šipka.

“Naravno za montažu spota se duboko zahvaljujem drugaru Vedranu Ševčuku zvanom Alf koji je tu moju ideju i realizovao. S njim planiram u budućnosti isto sarađivati. Već uveliko planiram kako da mu objasnim sljedeći spot kako da se odvija i naravno mislim da će on to sa lakoćom da realizuje i da da par dobrih savjeta.”

Aberdar je nastao u jesen 2017. godine. Ovaj trojac svira alternativni rok i radi isključivo autorsku muziku. U februaru ove godine su objavili tri pjesme, a već početkom marta iste predstavili publici u punom banjalučkom City Pubu, na prvom BL Rising Fest-u. Bend čine: Bojan Bujić  – vokal/gitara, Miloš Vujić – bass i Duško Milijević – bubanj.

Zapratite ih na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

 

 

Foto: Vedran Ševčuk Alf

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Direktor Nišvila Ivan Blagojević: Ni kiša neće rasterati publiku

Direktor Nišvila Ivan Blagojević izjavio je da ni kiša narednih dana neće rasterati publiku Nišvila.

PEVAČICA AMIRA MEDUNJANIN NASTUPALA U OHRIDU I BITOLJU

Pevačica sevdalinki i tradicionala Amira Medunjanin višemesečnu koncertnu pauzu, usled pandemije Kovid-19, prekinula je koncertima u fantastičnim prostorima na otvorenom u Ohridu...

Long Play pregled nedelje: Pixies slave jubilej, E-Play stigao do Japana

Na portalu www.longplay.rs prethodnih dana mogli ste, između ostalog, saznati o poslednjem E-Play videu sa albuma "Sloboda", da je kultni Pixies "Bossanova" napunila 30...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!