Ab Re u skladu sa maksimom “najmanje dvosmisleno” izlazi u javnost sa trećim animiranim spotom

Ab Re još jednom, u skladu sa maksimom "najmanje dvosmisleno" izlazi u javnost sa trećim animiranim spotom sa albuma MORE NAPETO, ovoga puta za pesmu neobičnog naslova NE DA DOBUDE.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno


Ako ste na vašem plejeru držali uključeno dugme “shufle” možda vam je do sada promakla pesma na rednom broju jedan sa albuma prvenca benda AB RE. Sada ćete je sigurno zapamtiti jer je dobila animiranu ekranizaciju.


Omnibusni četvorominutni video, izrađen u različitim tehnikama 2D animacije šarmira duhovitim dosetkama, jednostavnošću crteža a nadasve radnjom koja mesto za svoje dešavanje nalazi svugde, od dnevne sobe do medjugalaktičkog prostora.

Udaljene prostore lako povezuje osnovni motiv NE DA DOBUDE – arhaična izreka koja označava “prokletsvo nedostatka”. Nedostatak može biti objektivan ili ispoljen kao frustracija usled nemogućnosti zadovoljenja neke (najčešće materijalne) potrebe. Stavljanje ljudskih priča u kosmički prostor ukazuje na univerzalnost, sveprisutnost i večnost problema kojim se pesma i video bave.


Scenario i storyboard za animirani film su napravili članovi benda, kako uz smeh kažu “…jedne večeri, u vreme pre nego što je zemlja postala ravna, za stolom kafane Hercegovina uz kolenicu i pivo…” Ideja je bila da se za izradu spota angažuje veći broj animatora koji bi dobili priliku da ekranizuju kratke priče, delove spota – što je podržao festival Dev9t u svom izdanju 2019. godine organizovanjem radionice za izradu animiranog muzičkog videa.


Animiranje i montaža kratkih priča je trajala više od godinu dana, a autorski rad potpisuje “GAN”- grupa animatora eksluzivno okupljena oko ovog projekta. Vezivna spona ovih nezavisnih autora je ljubav prema animiranom filmu i prijateljstvo sa bendom AB RE, koji je ovom prilikom okupio veoma šarenoliku ekipu, od potpunih početnika do animatora sa iskustvom. Ovde ih predstavljamo preko njihovih instagram profila:


https://www.instagram.com/maxaro1/
https://www.instagram.com/m_sljivar/
https://www.instagram.com/yopatrex/
https://www.instagram.com/zorankaaaa/
https://www.instagram.com/abreserbia/

Bend Ab Re je ranije objavio dva animirana spota za pesme Veš mašina i Grdobina, a album More napeto je snimljen i objavljen u saradnji sa pančevačkim izdavačem Studio Krokodil.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket