Koncerti danas u Beogradu – utorak, 14.01.2020.

0
Reklama

A klasiku voli onaj ko razume1) Sava centar, 20.00h: „Beogradski novogodišnji koncert“ Simfonijskog orkestra i Hora RTS – “Bal pod maskama”

U okviru Srpske nove godine, „Beogradski novogodišnji koncert“ Simfonijskog orkestra pod vođstvom maestra Bojana Suđića nosi naslov – „Bal pod maskama“. U svečanoj prazničnoj atmosferi, ansambli Muzičke produkcije RTS izvešće neke od najpopulararnijih kompozicija umetničke muzike, ali i specijalna muzička iznenađenja. Na koncertu će nastupiti i hor „Kolibri“, a tu je i specijalni gost na koncertu – Amadi Laga, jedan od najzanimlјivijih tenora današnjice.

Francuski tenor Amadi Laga, rođen u Tunisu, svojim lepim, punim lirskim tembrom brzo se etablirao među vrhunske pevače današnjice i otpevao vodeće uloge u operama Verdija i Pučinija, u glavnim operskim kućama u Italiji i inostranstvu. Tokom sezone 2018/2019. debitovao je u operama u Valensiji i Tulonu, Đenovi, Parmi, a slušala ga je publika i u Pekingu. Solista na večerašnjem koncertu je Čarls Kastronovo.2) Narodno pozorište, 18.00h: Koncert Saborne crkve

Dve noći zaredom na Velikoj sceni Narodnog pozorišta tradicionalni koncerti klasične muzike i opere. Sinoć je bio Novogodišnji Gala koncert povodom dočeka Srpske Nove godine, a danas u nešto ranijem terminu, od 18.00h će biti izveden koncert posvećen Sabornoj crkvi, uz učešće mnogih solista Opere, Orkestra, gde ćemo slušati poznate operske arije, dela klasične muzike, kao i interpretacije pop, jazz i rock numera u drugačijim aranžmanima i filmsku muziku.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here