10 hitova koji najpoznatiji svetski muzičari ne vole da sviraju uživo

0
Reklama

Ako želite izbeći veliko razočaranje pre dolaska na koncert otkrivamo koji izvođači ne vole izvoditi koje pesme.

1/ Eric Clapton – “Tears in Heaven”

Poslednjih je godina Eric Clapton zapravo uvrstio “Tears in Heaven” na svoje set liste, ali o pesmi se i dalje naveliko misli da je ona koju nikada neće odsvirati. Obožavaoci su pretpostavili da je to bilo zbog snažne emocionalne boli povezane sa pesmom. Ista je nastala nakon tragične smrti njegovog četverogodišnjeg sina 1991. 

2/ Katy Perry – “I Kissed a Girl” 

Katy Perry se mnogo promenila otkako se 2008. pojavila na muzičkoj sceni s “I Kissed a Girl”. U intervjuu za Glamour 2018. Katy je kazala da pesma sadrži stereotipe. “Stvarno smo se promenili, u posednjih 10 godina”, rekla je. “Prešli smo dugačak put. Tada se nije govorilo o biseksualnosti ili bilo kojoj vrsti fluidnosti.

3/ Beastie Boys – “(You Gotta) Fight for Your Right (To Party!)”

Problem prvog velikog singla Beastie Boysa jest taj što su slušaoci u potpunosti propustili poentu. Pesma je bila ironična – i svi su je shvatili preozbiljno. Neko vreme grupa se slagala sa šalom, čak je snimila i video, ali pesmu su potpuno prestali izvoditi 1987. Problem je, kako su objasnili za NPR u intervjuu 2011. godine, bio taj što su i sami počeli zaboravljati da je “Fight for Your Right” zamišljena kao parodija. 

4/ Oasis – “Wonderwall”

Frontman Oasis-a Liam Gallagher nikada nije izbegavao reći svoje mišljenje, pa zapravo nije iznenađenje što je bio toliko otvoren prema svojoj ne ljubavi prema “Wonderwall-u”, najvećem hitu. “Svaki put kad to moram otpevati, želim se ugušiti”, rekao je Gallagher za MTV News 2008. 

5/ Radiohead – “Creep”

Kad pomislite na hit pesme koje bendovi mrze svirati uživo, “Creep”, melanholični grunge hit benda Radioheada, verovatno je prva koji vam padne na pamet. Nakon što su pesmu vratili na svoju set listu – pojavila se na turneji za A Moon Shaped Pool 2016., gitarista Ed O’Brien rekao je Rolling Ston 2017. godine, “To je dobra pesma. Lepo je svirati iz pravih razloga. Ljudi to vole i žele to čuti. ” Pevač Thom Yorke, koji je rekao da je bend te godine svirao “Creep” samo jednom ili dva puta, priznao je da ponekada želi prestati svirati na pola puta.

6/ Foo Fighter – “Big Me” 

Iskonski video za “Big Me”, Foo Fighters, bio je parodija na reklamu Mentosa – a fanovi nikada nisu dopustili bendu da to zaboravi. Frontmen Dave Grohl požalio se da pesmu ne mogu pustiti a da ih fanovi ne viknu Mentosom. “Napravili smo koncert u Kanadi i usred pesme neko je bacio bombone i pogodio me u lice”, prisetio se u intervjuu 2005. godine. “Bio sam tako uzrujan!”

7/ Madonna – “Like a Virgin”

Madonna je istinska pop legenda koja i dalje stvara novu muziku i rasprodaje dvorane deem sveta, a vojska njenih obožavaoca svakim danom raste. Ipak, ideja o izvođenju pesme “Like a Virgin” joj više ne odgovara. U razgovoru 2008. godine rekla je na radio u New Yorku da je više ne može izvoditi. “Jednostavno ne mogu – osim ako mi neto ne plati oko 30 miliona dolara”, našalila se.

8/ Led Zeppelin – “Stairway to Heaven”

Iako se Led Zeppelin raspao 1980. godine, pevač Robert Plant poslednjih je nekoliko decenija proveo na turnejama sa svojim solo projektima, a ova pesma nije na njegovoj set listi. Svoju suzdržanost prilično je kratko objasnio u intervjuu za Los Angeles Times 1988. godine. “Poludio bih da moram pevati tu pesmu na svakom nastupu”, rekao je Plant. “Napisao sam te tekstove i otkrio da je ta pesma bila od neke važnosti 1971. godine, ali, ne znam. Jednostavno nije za mene. I 50 godina kasnije, još uvek nije.

9/ Coldplay- “Speed of Sound”

U intervjuu iz 2016. godine, Howard Stern pitao je pevača Coldplaya Chrisa Martina, koja pesma greška benda postala masovni hit, a on je rekao da se radi o pesmi “Speed of Sound”.

10/ Miley Cyrus – “Party in the U.S.A.”

Page Six je 2011. godine obavestio da je pop zvezda jednom zatražila od DJ-a da svira bilo koju njenu pesmu – ali ne i tu. A kad je Jimmy Fallon 2018. godine u emisiji The Tonight Show testirao njene veštine u igri “Imenuj pesmu”, nije je ni prepoznala. Možda je to zato što se nikad nije stvarno povezala s tekstovima.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here